Komende zondag is het zover…ons jaarlijkse podium in de Jacobustuin

Zondag 15 juni is het weer zo ver, het buitenpodium van Ongehoord in een van de verborgen tuinen van Rotterdam.
Duik even weg en geniet van poëzie Van Von Solo, Arthur van der Elst, Erwin Troost, Wen van der Schaaf en Ibunda STime Out naast muziek met het geluid van Brel door Peter WJ Brouwer en Michael Abspoel tijdens dit podium in de Jacobustuin een groene oase van rust in het bruisende hart.

Von Solo is de Jeff Koons van de vaderlandse poezie!’ (Pom Wolff, 2011).
Zijn stijl kenmerkt zich door toegankelijke clichématigheid, gecombineerd met een forse dosis dubbele bodems. Hij is een Neo-beatnik in hart en lever.
Von Solo is zeer actief in de voordrachts- en slampoëzie. Hij bestijgt podia van Maastricht tot Amsterdam, van Eindhoven tot Gent en alles ertussen.
Von Solo is de vaste donderdag columnist op POMgedichten.nl. In 2012 en 2013 nam hij deel aan de halve finale NK Poetry Slam. In 2013 kwam Von Solo’s eerste film ‘Dood aan de Powezie’ uit.
image

Hij komt zoals hij gaat. Hoort nergens bij maar is overal te vinden waar zijn schaduw hem brengt. Gewapend met zijn camera dweilt hij door de stad op zoek naar iets van poëzie. Beter zou het zijn als hij op zoek ging naar een baan maar dat terzijde. Hoewel geboren en getogen in Rotterdam vind hij zichzelf geen Rotterdamse dichter. Aan de stad zal hij dan ook weinig medeklinkers verspillen. Zoals hij zelf al schreef in het korte gedicht;

CONTRADICTIE
Ik heb er
niet veel mee

in feite ook
niets tegen

Fijne kutstad

Zoiets.

Ook hij zoekt het in klassieke thema’s als liefde, dood en ander ongemak. Met het nodige zelfspot en cynisme haalt ie van alles onderuit. Verwacht van hem geen lange gedichten. Het kortere trekwerk ligt hem het best.
Daarnaast is hij een fervent aanhanger van ‘The Art of Doing Nothing’. Beter niets dan iets!

ART(hur)

ARTHUR VAN DER ELST (4 MAART 1964)</p><br />
<p>LANTERFANTEN<br /><br />
Ik<br /><br />
ben<br /><br />
er goed in.</p><br />
<p>Ze<br /><br />
zijn ook<br /><br />
echt nodig</p><br />
<p>Lanterfanters</p><br />
<p>Ze<br /><br />
fanten<br /><br />
waar<br /><br />
anderen<br /><br />
blijven<br /><br />
lanteren</p><br />
<p>Onderschat dat niet.</p><br />
<p>Hij komt zoals hij gaat. Hoort nergens bij maar is overal te vinden waar zijn schaduw hem brengt. Gewapend met zijn camera dweilt hij door de stad op zoek naar iets van poëzie. Beter zou het zijn als hij op zoek ging naar een baan maar dat terzijde. Hoewel geboren en getogen in Rotterdam vind hij zichzelf geen Rotterdamse dichter. Aan de stad zal hij dan ook weinig medeklinkers verspillen. Zoals hij zelf al schreef in het korte gedicht;</p><br />
<p>CONTRADICTIE<br /><br />
Ik heb er<br /><br />
niet veel mee</p><br />
<p>in feite ook<br /><br />
niets tegen</p><br />
<p>Fijne kutstad</p><br />
<p>Zoiets.</p><br />
<p>Ook hij zoekt het in klassieke thema’s als liefde, dood en ander ongemak. Met het nodige zelfspot en cynisme haalt ie van alles onderuit. Verwacht van hem geen lange gedichten. Het kortere trekwerk ligt hem het best.<br /><br />
Daarnaast is hij een fervent aanhanger van ‘The Art of Doing Nothing’. Beter niets dan iets!</p><br />
<p>ART(hur)

In 1994 wint Erwin Troost (Eindhoven, 1972) de prijs voor beste performance dichter in Effenaar. Troost is 23 jaar als we hem zien in een documentaire van Yoy (HV) over ‘Dichters op straat’. Het succes begint en hij treedt op in België en Nederland. Hij geeft workshops op basisscholen en in 2008 zien we hem bij de VPRO op televisie in het programma Café De Liefde. Daarna besluit Troost uit de media te blijven. In 2014 komt hij terug met de expliciete, filosofisch en vlot geschreven debuutroman: ‘De zoektocht naar mijn ongelijk’ (Uitgeverij Aspekt) en zien we hem één keer terug op het podium van Ongehoord.

Foto: Nog één week!

Wen van der Schaaf is iemand waar je veel over kan schrijven, maar die je vooral moet zien en horen. Ze is schrijver, dichter, performer, redacteur, scriptiebegeleider en schrijfdocent.

Er mist nog informatie van een van de dichters op ons zomerpodium...<br /><br />
Wen van der Schaaf !<br /><br />
Gelukkig heeft Wen in haar drukke leventje hieronder tijd gevonden om te zeggen dat ze komt....<br /><br />
Wen...wat ben ik hier blij mee, ik voelde me bijna vergeten door je ;o)<br /><br />
Wen is voor veel facebookers geen onbekende, maar naast haar FB is ze ook bezig met andere dingenen  en is ze actief als schrijver, dichter, performer, redacteur, scriptiebegeleider en schrijfdocent. Een leven met taal dus.<br /><br />
Ik ben blij dat we haar live in onze zomertuin mogen gaan horen, en mocht je dit willen aanvullen Wen...ga je gang ;)

Haar benen behoren toe aan Pom Wolff, haar borsten, billen en buik aan Erwin Troost.
En alhoewel zij met beide voetjes stevig op de grond staat is haar hoofd overal en nergens. Haar handen, voorheen vrijwel dagelijks bezig met schrijven, gebruikt ze nu voor grimeren voor haar beroep: professioneel LOTUS actrice.
Na een carriere van ruim 7 jaar, waarin zij als begenadigd dichteres vele podia bestormde, diverse publicaties had in verschillen (verzamel) bundels EN haar eigen, zeer populaire podium, het Cultinair Cafe, organiseerde en presenteerde heeft zij door haar drukke baan geen tijd meer voor wat ooit haar grootste passie was. Echter als “muze” van haar lieve vriend Erwin Troost blijft ze betrokken in de dichterswereld en voor Yvonne Koenderman maakt zij graag een uitzondering om af en toe het podium te betreden.
Controversieel als altijd is hier: Ibunda

Haar benen behoren toe aan Pom Wolff, haar borsten, billen en buik aan Erwin Troost.<br /><br />
En alhoewel zij met beide voetjes stevig op de grond staat is haar hoofd overal en nergens. Haar handen, voorheen vrijwel dagelijks bezig met schrijven, gebruikt ze nu voor grimeren voor haar beroep: professioneel LOTUS actrice.<br /><br />
Na een carriere van ruim 7 jaar, waarin zij als begenadigd dichteres vele podia bestormde, diverse publicaties had in verschillen (verzamel) bundels EN haar eigen, zeer populaire podium, het Cultinair Cafe, organiseerde en presenteerde heeft zij door haar drukke baan geen tijd meer voor wat ooit haar grootste passie was. Echter als “muze” van haar lieve vriend Erwin Troost blijft ze betrokken in de dichterswereld en voor Yvonne Koenderman maakt zij graag een uitzondering om af en toe het podium te betreden.<br /><br />
Controversieel als altijd is hier: Ibunda

Muziekaal zullen we verwent worden met een dosis poëzie en muziek. Televisiemaker Michael Abspoel, de stem van ‘Man bijt hond’, en dichter en muzikant Peter WJ Brouwer brengen een bijzondere hommage aan de legendarische chansonnier Jacques Brel. In plaats van een programma te maken over Brel, stellen zij zichzelf de vraag welke rol Brel in hun persoonlijke leven speelt.

foto van Yvonne Koenderman.foto van Yvonne Koenderman.

 

Het wordt dus weer genieten dit jaar dus vergeet het niet, neem alle vaders mee voor een vaderdagsuitje en een ieder die kan genieten van een mooi gevarieerd programma.

Toegang gratis

Adres Jacobustuin

Ingang:
Jacobusstraat
3012 Rotterdam

Advertentie