Zondag 24 november wordt weer Ongehoord!

In het vorige bericht noemden we al Elfie Tromp en Agnieszka Steur

Maar zondag komt ook Joz Knoop

Joz Knoop (1957) woont en werkt al zijn hele leven in Rotterdam. Hij schrijft veel en met liefde over zijn stad en geeft regelmatiig voordrachten door het hele land. Hij ontving in 1993 de Rotterdam Award, in 1997 de Dunya poëzieprijs en werd in 2000 verkozen tot de dichter van dat jaar bij Jambe te Delft. In 2004 stond Joz in de nationale slamfinale in Doornroosje (Nijmegen).
Joz was van 2010 tot januari 2013 wijkdichter van de Rotterdamse wijk Beverwaard.
In 1990 ontwierp Joz een eigen dichtvorm, het jozzonet: een gedicht dat zich in zijn middelste regel spiegelt. Inmiddels wordt deze dichtvorm tot ver over onze landsgrenzen gebruikt.
De Driehoek is Rond bevat gedichten over Rotterdam, het leven en de liefde in verschillende vormen, waarbij het jozzonet uiteraard niet ontbreekt. De illustraties van Hilde Zuurd versterken de intieme, gevoelige sfeer die sommige gedichten oproepen.

20131119-073430.jpg

Gosia Wolak

http://www.gosiawolak.nl

Gosia Wolak is geboren in 1957 en opgegroeid in zuidoost Polen. Ze studeerde architectuur aan de Technische Universiteit in Gliwice, in 1982 tijdens staat van beleg is ze naar de Technische Universiteit Delft gegaan in eerste instantie voor een workshop van een paar weken. Ze besloot echter de architectuur van Nederland en Europa te zien, dus bleef ze langer en heeft ze in Delft haar studie afgerond.
Hier ontmoette ze haar man, veel vrienden en heeft ze in haar leven naar Nederland verplaatst. Ze heeft twee, inmiddels volwassen studerende kinderen, die tweetalig opgevoed zijn.
Vanaf 1988 werk ze als architect, daarnaast geeft ze als gastdocent ontwerples op de Technische Universiteit in Delft. In haar werk is het tekenen en schetsen een belangrijke manier om te ontwerpen. In de vrije tijd is het tekenen, schilderen en schrijven voor haar een essentiële manier om de wereld te verkennen en hem proberen te begrijpen. Ze reist graag altijd met haar schetsboek, waarin ze naast tekeningen ook notities van haar gedachten maak, soms in de vorm van gedichten.

20131119-075204.jpg

naast dit alles hebben we muziek van Avilyn
http://avilyn.nl

Avilyn is een Rotterdamse singer-songwriter die hard aan de weg aan het timmeren is. Na haar afstuderen aan de Tilburgse Rockacademie met de lancering van het album ‘Alleen maar vrij’(2009) is het nu tijd voor de release van haar eerste full-length album, het tweetalige ‘Tiger in the glass’. Avilyn schreef zelf alle tekst en muziek op gitaar en piano, waarna samen met producer-arrangeur Leo Sienot het album in 2012 werd opgenomen in de studio. Ze zingt zowel in het Nederlands als in het Engels en brengt live ook Italiaanse songs ten gehore. ‘Ik vind niet dat je als singer-songwriter zou moeten hoeven kiezen voor het zingen in slechts een taal’ zegt Avilyn onlangs in een interview op de radio. ‘De liedjes dienen zich aan in een bepaalde taal, en daar verzet ik mij niet tegen.

20131119-232943.jpg

Natuurlijk hebben we ook weer een open podium waarvoor u zich kunt opgeven voor aanvang bij het bestuur voor het voordragen van een lang of twee kortere gedichten.

Het wordt weer genieten, dus komt allen naar deze laatste Ongehoord van 2013
locatie:
Centrale bibliotheek Rotterdam
1e verdieping, Glazen zaal

Aanvang;
14:00 uur

Toegang gratis.

Advertentie