Feest der poëzie

Dit jaar sluit ongehoord de decembermaand af met de Salon der Verzen.

De Salon der Verzen, een bijzondere belevenis met poëzie, muziek en magie.

Wat?
U proeft de sfeer van een klassieke salon! De Salon der Verzen was twee seizoenen lang een groot succes op het 18e-eeuwse Huize Frankendael te Amsterdam, maar gaat nu op reis en komt langs in verschillende steden. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden in Rotterdam op 13 december 2015 bij Poëziepodium Ongehoord! Rotterdam.

Wie?
Dichters van het Feest der Poëzie Mieke van Zonneveld, Wouter Ydema en Simon Mulder dragen voor. Zij doen dat o.a. uit hun bijdragen aan Avantgaerde, een uit lood gezet, op een drukpers uit 1913 gedrukt en handgebonden periodiek voor de dichtkunst. Ook is er muziek: sopraan Susanne Winkler en pianist Daan van de Velde brengen onder andere Nederlandstalige klassieke liederen. Tenslotte breng verwonderaar Arjan van Vembde een bijzondere magie-act. Zie verder Artiesten.

Voor wie?
Voor de doorgewinterde poëzieliefhebber die eens iets anders wil dan voor de haard zitten met dunne boekjes in slappe kaftjes, voor iedereen die nog nooit van poëzie heeft kunnen genieten en daar een einde aan wil maken, voor iedereen die kennis wil maken met het nieuw leven ingeblazen genre van de voordrachtskunst.

Waar en wanneer?
Locatie: Ongehoord! Rotterdam, Centrale Bibliotheek, Rotterdam
Datum: zondag 13 december 2015
Aanvang: 14:00 uur
Entree: gratis

 

 

 


Advertentie