Zondag 27 oktober gaat het waaien in Rotterdam!

27 Oktober is het zover, de finale van de internationale  gedichtenwedstrijd Ongehoord met als thema De Wind!

In het Bibliotheektheater aan de Hoogstraat 110 Rotterdam (naast de bibliotheek) wordt op  zondagmiddag 27 oktober de feestelijke finale van de tweede Rotterdamse Ongehoord! gedichtenwedstrijd gehouden. Het thema van de wedstrijd is dit jaar “Wind”. Meer dan 230 geldige inzendingen zijn ontvangen.
Goede kwaliteit ‘Dat er heel wat (amateur)dichters in Nederland en België rondlopen wisten we al. Dat er ook zo veel inzendingen van goede kwaliteit zijn binnengekomen, maakte de eerste beoordelingsronde langdurig,  maar erg aangenaam’, volgens een van de bestuursleden van Ongehoord!.

Na een eerste beoordeling zijn de gedichten aangeboden aan de vakjury. Deze bestaat uit Daniël  Dee (stadsdichter van Rotterdam), Gerard Reussink  (voormalig bibliotheekdirecteur) en Upperfloor (Floor Cornelisse ).
We hebben een afwisselend programma Alle 52 genomineerden zijn uitgenodigd om de feestelijke prijsuitreiking mee te maken. Een twintigtal  dichters zal in de gelegenheid worden gesteld om hun inzending op het podium voor te dragen. Dat wordt alles behalve een droge opsomming van gedichten.

Tussen de voordrachten door zal iedereen kunnen genieten van Joëlle Schmidt. Deze zangeres bekend uit het televisie programma de beste singer songwriter, met bijzonder mooie lijsterzuivere zangstem komt speciaal voor deze finale uit Groningen.  Zij begeleidt zichzelf op de gitaar.

Daarnaast kunnen we weer genieten van Valuemusicc, ze stonden al op ons vorige podium en waren zelfs vorige week op de televisie tijdens de verkiezing van de televisierring!
Er zijn drie prijzen. De eerste prijs is een kunstwerkje dat speciaal voor deze wedstrijd is gemaakt door kunstenares Lillian Mensing uit Hank (N- Brabant). Tijdens de middag zal er een fotoreportage te zien zijn over het maken van het kunstwerk.
Waar en hoe laat? De finale wordt gehouden op zondag 27 oktober  tussen 14.00 uur  en 16.30 uur in het bibliotheektheater aan de Hoogstraat 110 in Rotterdam. Deze locatie is met bus, metro, trein en tram uitstekend te bereiken. De zaal is 13.30 uur open.

Zondag 27 oktober is het zo ver!

Advertentie