Rob Hilz op Ongehoord 29 september…

De vaste Ongehoord bezoeker zag hem al rondstruinen in de Jacobustuin tijdens het zomerpodium, gewapend met zijn fotocamera…een enkeling waagde het zelfs het bestuur te benaderen met de vraag wie is die man…hij staat daar op die foto op jullie facebook.

Wie hij is, of tenminste een kleine impressie daarvan is bij sommigen van het bestuur langzaam duidelijk aan het worden, is het niet via zijn gedichten op facebook, dan wel tijdens een ontmoeting in het park, onder het genot van een glaasje wijn.

Zondag 29 september kunt u allemaal genieten van wat hij te vertellen heeft en staat hij naast Menno Smit met RAU en Peter Kouwenberg op ons podium in de glazen zaal van de centrale bibliotheek te Rotterdam.

We hebben het hier over Rob Hilz.

Afbeelding

Wijkdichter Rob Hilz

Geboren te Rotterdam  in 1963 en al jaren zelfstandig architect.

Op 18 april 2010 schreef hij zijn eerste gedicht voor een jarige vriend die zogenaamd ‘niets’ wilde hebben. Er waren veel Russen daar, er was veel drank. Hij schroomde zijn Powezie te declameren. Aan het eind van de avond dan toch, midden op tafel. De vrienden stonden met tranen in hun ogen na het uitspreken van zijn laatste strofe. “Heb ik dat gedaan?”, dacht hij vertwijfeld . Vol trots en overmoed riep hij zichzelf clandestien uit als wijkdichter van deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De volgende ochtend brandde er maar één vraag in zijn hoofd: “Was het de Vodka of…?” Gelijk daarna werd die vraag diep weg gestopt. “Creëer je eigen werkelijkheid!” En zo schrijft hij al jaren voor locale organisaties, treedt op in wijktheaters en publiceert in wijkkranten. Is het Powezie? “Who cares?”, zegt hijzelf, maar hij kwam er laatst wel achter dat hij zijn dwaasheid serieus is gaan nemen”.

https://www.facebook.com/Wijkdichter.Schiebroek.Hillegersberg

Advertentie