Verslagen uit de oude doos 10

Verslag podium Ongehoord 10 januari 2010

Wouter van Heiningen

Stak een poëtische thermometer tussen de poten van een olifant in zijn gedicht “Kolos”. Beschreef de sfeer op het Franse platteland en getuigde van zijn liefde voor het vrouwelijk deel der mensheid. Had samen met de fotograaf Ruben Philipsen de hand in een prachtige dichtbundel “Zichtbaar Alleen”

Sympathieke vitaliteit uit literair Maassluis.

Jelou 

Verval, dood, staat van ontbinding. Nachtreis. Maar er was meer. Gedachtegangen, handschriften en rode draden. Erotiek zonder navelpiercing. Hartstocht uit Groningen.

Zo horen en zien wij dat graag.

Marian Wierenga 

Nam eens rustig de tijd voor haar sprookje uit Perzië. Het is ook altijd wat met die schoonmoeders. Zelfs in het verre Perzië. Het had wat voeten in het zand, maar Samira en Ahmid leefden nog lang en gelukkig

Baban  

Leeft, als zovele nieuwe Nederlanders, in verschillende werelden. Een Aladin in de polderbuurt. Zijn hart is nog bij de vlinders tussen de bergen. Gezuiverd door de heldere rivieren van zijn jeugd, woont hij nu in de culturele shoarmastad Utrecht, zoals hij het zelf noemde.

Met “Boerin zoekt Man”op de buis en Baudelaire op de boekenplank.

Umeu Bartelds 

Geïnspireerd door Anna Achmatova schreef hij enkele gedichten. Bedachtzaam en serieus beweegt hij zich tussen de regels van zijn inspiratie. Een intrigerend talent. Hier gaan wij veel meer van horen.

Hartog Eysman 

Net terug uit Barcelona. Het hoofd nog vol Paco de Lucia. Prachtige melodieuze stem en bedreven op de snaren. Zijn CD Storyteller is nog te koop, maar haast u, het wordt een collectors item.

Het open podium werd ditmaal beklommen door:

Willem Schwettler, die o.a. voorlas uit zijn bundel “Alle hens aan dek”

Stella Tessa met Engelstalige gedichten over armoede in Afrika.

Hans Wierenga met een buitengewoon interessant stukje “Aussi Poetry”

Alex Franken, las “Birds of Wisdom” en “Love and Understanding”

uit een bundel vol goede bedoelingen.

Ondanks de gladde wegen en de winterkou mochten we ons weer

verheugen in een heel behoorlijke opkomst.


Advertentie