Verslag podium Ongehoord 25 maart 2012.

Op deze zonnige zondag kwamen ruim veertig mensen naar de Glazen Zaal van de bibliotheek van Rotterdam voor een bijzondere editie van Ongehoord Rotterdam! In volgorde van opkomst traden op:

Jan de Bas

Jan de Bas werd geïntroduceerd als dichter die zich beweegt op de rand van Light Verse. Jan droeg voor uit zijn bundel ‘Hollandse luchten’. Als Rotterdammer koos hij vooral voor gedichten over Rotterdam en omgeving.  In heldere taal droeg hij lichtvoetige poëzie  voor over alledaagse dingen en plaatsen zoals Blijdorp, de Zweth en molen de Hoop.

Marieke Rijneveld

De schrijfster en dichteres Marieke dicht en zingt haar gedichten als kleinkunstliedjes waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Persoonlijke gedichten over kleine ongemakken en de dingen in de wereld die ze niet begrijpt met een licht humoristische toon. Marieke wist het publiek te raken met haar zangstem en bijzondere teksten.

Maartje Smits

Maartje speelt in haar gedichten met verschillende talen, laat woorden vanuit andere talen een symbiose aangaan  met Nederlandse woorden en verteld op die manier haar verhaal. In haar voordracht komen de uitspraak van de woorden in de oorspronkelijke taal als vervreemdend over maar zijn duidelijk te herkennen, In een monotoon soort staccato opgelepeld aan haar publiek leidt dit eerst tot verwarring maar ook tot bijzondere taal en begrip.

Enzo Ricciulli

De Vlaams-Italiaanse Enzo Ricciulli zong en speelde Italiaanse liedjes, liefdesliedjes, een liedje over Napels en een liedje over de liefde voor de wat vollere vrouw waarbij hij piano speelt en wordt begeleid door gitarist Timothy Pedone. Sfeervolle liederen waarmee hij de zaal  eerst stil kreeg en vervolgens enthousiast.

Michiel Mulder

De boekpresentatie  van Michiel introduceerde hij met een gruwelijk voorval van een ontsnapte TBSer. Michiel leest voor over John Winkle, neurowetenschapper. Over het privéleven van de van origine Amerikaanse John Winkle en zijn werk als neurowetenschapper. Vol humor en kennis van de materie  geschreven en speculerend op wat mogelijk zou kunnen zijn als…

Walter Breukers

Walter, de dichter namens Meander,  maakt samen met Jaap Godrie kunst als esthetische beschouwing van alledaagse ontwikkelingen. Als deel van hun project Planeet Facebook trad hij als laatste dichter op. Zijn poëzie over planeet Facebook is bijzonder. De eigenschappen en de interpunctie van Facebookgebruikers worden vergroot en geïsoleerd weergegeven  en leiden tot een surrealistische vorm van poëzie.

Op het open podium droegen vervolgens op:

Wilma Blanken

Willem Schwetter

Irmlinda de Vries

Marjolein Degenaar

Geert de Kinkelder

Advertentie