Verslag podium 20 november

Ondanks dat het openbaar vervoer staakte op zondag 20 november waren de fans van Ongehoord! In grote getale naar de bibliotheek van Rotterdam gekomen.

Daar werd afgetrapt door Floor Cornelisse of Upperfloor.  Dit keer kortgeknipt maar niet minder scherp. Haar eigenzinnige persoonlijke poëzie waarbij ze de interactie met het publiek niet schuwt werd met veel waardering ontvangen.

Hierna was Nicole Teunissen aan de beurt. Deze dichteres kwam namens Meander en zij bewees dit met prachtige transparante gedichten. Ook haar tussenweg tussen proza en poëzie (zogenaamde proëzie) was van een bijzondere schoonheid.

Als laatste voor de pauze beklom Hugo Wapperom het spreekgestoelte, In een lange monoloog vertelde Hugo het verhaal van zijn speciale roman De Spinvlieg.  Met prikkelende beweringen en interessante doorkijkjes wist hij het publiek nieuwsgierig te maken naar meer.

Na de pauze werd door Wouter van Heiningen de 1000ste Facebookvriendin in het zonnetje gezet. Iris Brunia kreeg uit zijn handen de bundel Zichtbaar alleen.

Peter W. J. Brouwer kreeg na dit intermezzo  de zaal weer snel stil met zijn beschouwende poëzie. Zijn weidse kijk op zaken en zijn verwondering bracht hij in mooi voorgedragen gedichten.

Elfie Tromp, de hoofdredacteur van het nieuwe literaire tijdschrift Strak las een lange column voor waarin niet alleen naar voren kwam over welk schrijftalent zij beschikt maar waarin ook bleek dat zij heel humoristisch kan schrijven.

De muziek op deze zondagmiddag kwam van zangeres Nicole Philomena en haar twee gitaristen. Zij bracht een aantal prachtige liederen uit Mexico, Cuba en Portugal. Het publiek was doodstil bij het luisteren naar haar warme krachtige stem .

Op het open podium viel weer veel te genieten. Naast de hilarische gedichten van Rieneke Minderman waren er gedichten van Carla Scheepe, Wilma Blanken, Samuel Grant en
Gideon Bormanwaarbij vooral de gedichten van Gideon opvielen.

Al met al was het laatste reguliere podium van 2011 een mooie afsluiting van een poëtisch eerste jaar van de stichting Ongehoord!


Advertentie