Verslag Ongehoord 25 september.

Het stralende weer op deze dag  na de sombere zomermaanden had helaas zijn weerslag op het bezoekersaantal van deze middag. Ondanks dat was het een boeiend podium waar helaas een van de uitgenodigde dichters  Daan Doesborgh, die vanuit Oost Brabant moest komen, door het uitvallen van een trein niet op ons podium verscheen, maar in het nieuwe seizoen alsnog zijn opwachting bij ons gaat maken.

De dichter die Meandermagazine afvaardigde naar ons podium, Roel Weerheijm, bracht gedichten op het podium met een duidelijke boodschap verpakt in fraaie zinnen en wendingen die soms haaks leken te staan op de boodschap  die hij wilde uitdragen.(het gedicht: Het begint met woorden) Kortom gedichten met diepgang en originaliteit die nog lang bleven na-ijlen.

Joris Lenstra vertelde in het kort wat hem inspireerde in het werk van Karouac  en wat de betekenis van zijn werk is op de hedendaagse literatuur en poëzie.  Hij bracht onder begeleiding van saxofonist Pjotr Joertschenko en Contrabassist Jaap Gerritse werk ten gehore uit zijn vertaling van een deel van het oeuvre van Karouac  getiteld: “schetsen, verzen, Haiku’s & Blues”. De muziekimprovisatie verleende een sfeervolle omlijsting van zijn poëzie en alhoewel in het begin de afstemming van muziek en gesproken woord even uit balans bleek , gaf het na korte tijd de prachtig vertaalde teksten extra diepgang.

De fijngevoelige muziek van Lucy and the Man die hierop volgde, verleenden de middag een intieme sfeer met onder andere een nummers als “Narcissus”  en het gevoelige nummer “Futher Away “ over  twee zussen op oudere leeftijd waarvan er een dementerend  is. Hun debuut CD Kaleidoscope tales ,die ik inmiddels heb beluisterd, is zeker de moeite waard!

David Troch, ambassadeur van de poëzie van de stad Gent,  is een man, klein van stuk, maar overduidelijk iemand waar je niet omheen kunt. Rustig en beheerst wist hij de aandacht vast te houden met gedichten over hele eenvoudige  onderwerpen zoals de inhoud van een boodschappentas of het gedicht opgedragen aan een van de kasseien van Gent. Iemand die inspireert!

   

Deze middag hadden we een bezoekje van Radio Rijnmond die opname maakte en ons open podium werd o.a. betreden door Rieneke Minderman die naast het voordragen van gedichten tegenwoordig ook iedere zondag te zien is in het Villa Achterwerk programma lekker dansen.

Helaas hebben we deze middag ook afscheid genomen van Corina Kappen, die haar taak als bestuurslid heeft verruild voor andere dingen. We willen haar bedanken voor haar inzet, hopen haar natuurlijk nog regelmatig te zien en wensen haar succes met de dingen die ze gaat doen!

Advertentie