De zomer van Ongehoord 2012

Het was in 2012 een Ongehoorde zomer met veel onverwachte podia naast ons vertrouwde zomerpodium in de Jacobustuin. Zo stond Ongehoord op Strak, Route du Nord en Picknick in het park te Maassluis.

De Jacobustuin helaas gesloten wegens bezuinigingen ging 10 juni tijdens de verborgentuinen route dankzij Ongehoord toch een middag open. Wij van Ongehoord waren ook heel blij dat we het vertrouwen kregen om hier weer een mooi podium neer te zetten. Het zomerpodium van Ongehoord in de Jacobustuin in Rotterdam had niet op een mooiere dag kunnen plaats vinden. Een stralend zonnetje, lekker warm, een enthousiast en in grote getale opgekomen publiek, prachtige dichters en mooie muziek. Er valt veel over te vertellen, maar door fantastisch filmwerk van Peter Berghout kunnen wij u deze bijzondere middag opnieuw laten herbeleven.

Zomerpodium – woordkunst & soundbites from pebe on Vimeo.

Strak#3

Tijdens het lanceerfeest van Strak #3  op 14 juli in Rotown werd een deel van de middag georganiseerd door de stichting Ongehoord! Een drietal dichters trad namens Ongehoord! op aangevuld met een gastoptreden van Rineke Minderman.

Optredende dichters: Rotterdamse Keet, Upperfloor en Wouter van Heiningen

 Upperfloor Rotterdamse Keet

Wouter van Heiningen

Route du Nord

Ongehoord werd dit jaar onverwachts gevraagd voor Route du Nord. De bedoeling was om op 24 juni een podium neer te zetten op Mont Nord, een voor Route du Nord gemaakt  tijdelijk kunstwerk van Maurice Meewisse. Zoals altijd tijdens Hollandse zomers moet je maar afwachten of dat ook kan. Vandaag was dus zo’n dag dat het niet kon. Maar cafë Faas was een prima alternatief.

Verschillende dichters uit Rotterdam en daarbuiten traden op.

Hanneke van Eijken trapte af met sombere maar prachtige gedichten. Gelukkig wist Hanneke haar publiek ervan te overtuigen dat zij zelf toch echt een heel opgeruimd karakter heeft. daarna was het de beurt aan Kobus Carbon

met gedichten vol lust, liefde en Rotterdam waarna Cora Frowijn verhaalde uit haar boek ‘De man achter de crimineel’.

Na de pauze droeg Jelou een aantal van haar bijzondere gedichten voor en in plaats van Rotterdamse Keet was Rieneke Minderman de perfecte invaller met meer Rotterdamse en persoonlijke gedichten. Na het open podium was het toen tijd voor Laura Tuk. Het was even wachten voor dat alles was geïnstalleerd maar toen volgede een set met prachtige sferische muziek.

Een zeer geslaagd podium van Ongehoord! voor Route du Nord.

Picknick in het Park

De stichting Ongehoord! organiseerde op verzoek van de werkgroep Weekend van de Cultuur in Maassluis, het inhoudelijk programma van de picknick in het park.

Muziek en dichters wisselden elkaar af op deze prachtige nazomerdag in september.

Meer dan 100 mensen kwamen dichters en musici bekijken. De middag begon met Seth. Zij brachten teksten van het Hooglied op muziek. Daarna was het de beurt aan Grasui, Jan van der Lans en Rob Dijkstra brachten gedichten van verschillende Zuid Afrikaanse dichters zowel in het Zuid Afrikaans als in het Nederlands. Het Corelli consort trad twee maal op met liederen van Händel, stukken van Vivaldi en een paar nummers van Lennon en MacCartney. Namens Ongehoord! traden Hein van der Assem en Marcel Vaandrager op. Ellen Vedder en Yvonne van der Haven sloten een mooie middag op passende wijze af.

Advertentie